Soloversity

Soloversity on terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu tietopankki, johon kokoamme alan asiantuntijoiden sisältöjä yhteen paikkaan, josta voit niistä nautiskella vaikka popkornien kera.

Järjestämme jatkuvasti uusia koulutuksia sololaisille. Pääset katsomaan kaikkia koulutuksia veloituksetta jälkikäteen videotallenteina.

Depression tehokas hoito

Ilmainen webinaari lääkäreille. LT, psykiatrian erikoislääkäri Jukka Kärkkäisen pitämällä luennolla käsitellään depression hoidon nykytilaa ja syitä epäonnistuneisiin hoitoihin sekä esitetään keinoja, miten depression hoitoa voidaan tehostaa.
Jukka Kärkkäinen

Listan hankalin potilas - vai onko sittenkään?

Päihdehäiriöiset ovat potilaana erityisryhmä, jonka kohtaaminen vaatii terveydenhuollon ammattihenkilöltä erityistä osaamista. Tämän luennon aiheena on lääkehakuisten potilaiden kohtaaminen vastaanotolla. Luennoimassa vuoden 2023 päihdelääkäriksi valittu Atte Virolainen. Koulutuksen kesto on noin 45 minuuttia, jonka jälkeen Virolainen vastaa live-tapahtumassa esitettyihin kysymyksiin. Tallenteen kokonaiskesto on noin 1h 22min.
Atte Virolainen

Valehtelu ja muu disinformaatio potilastyössä

LT, dos, psykiatri Hannu Lauerman pitämällä luennolla keskitymme valehteluun potilastyössä. Tallenteen pituus on noin 1 h.
Hannu Lauerma

Yleistilan lasku päivystykseen tulosyynä

Geriatrian erikoislääkäri ja akuuttilääketieteeseen erikoistuva lääkäri Tiia Raitmaan pitämällä luennolla käsittelemme yleistilan laskua päivystykseen tulosyynä. Tallenteen pituus on noin 1 h.
Tiia Raitmaa

Nuorten päihdehäiriö: tunnistaminen, vaikutukset ja hoito

Nuorisopsykiatri Emma Niemelän pitämällä luennolla käsittelemme nuorten päihdehäiriöitä. Tallenteen pituus on noin 1 h.
Emma Niemelä

Kipupotilaan kohtaaminen

Fysiatrian erikoislääkäri Lotta Kuusisen pitämällä luennolla käsittelemme kipupotilaan kohtaamista. Tallenteen pituus on noin 1 h.
Lotta Kuusinen

Hormonit ja naisen psyyke

Gynekologi Anneli Kivijärven pitämällä luennolla käsittelemme hormoneja ja naisen psyykettä. Tallenteen pituus on noin 1 h.
Anneli Kivijärvi

Psykoosit, niiden erotusdiagnostiikka ja niihin liittyvät väkivaltariskit

Psykiatri Hannu Lauerman pitämällä luennolla käsittelemme erityyppisiä psykooseja, niiden erotusdiagnostiikkaa ja niihin liittyviä väkivaltariskejä. Tallenteen pituus on noin 1 h 13 min.
Hannu Lauerma

Rytmit sekaisin? "Keittokirjaohjeita" ensiapuun

Rytmihäiriötuntemus on hyvin tavallinen syy hakeutua päivystykseen. Tuntuuko sinusta, että on hankala hahmottaa mitä sydämen sähköisessä toiminnassa tapahtuu rytmihäiriön aikana? Ja onko vaikea tietää, onko tilanne vakava? Kardiologi ja sisätautilääkäri Mikko Puhakan pitämällä luennolla käsittelemme rytmihäiriöitä ja niiden tunnistamisen ja hoitamisen "keittokirjamaisia" ohjeita ensiavussa. Puhakka on koonnut webinaariin aitoja potilastapauksia, joiden avulla rytmihäiriöpotilaan akuuttihoidon "keittokirjaohjeita" lähestytään. Tallenteen pituus on noin 1h 22min.
Mikko Puhakka

Nuori hädässä, mikä avuksi?

Nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Emma Niemelän luento tarjoaa tiiviin paketin avuksi nuorten itsetuhoisuuden ja masennuksen arviointiin ja hoidon aloitukseen. Tallenteen pituus on noin 1h 15min. Koulutuksen aikana käsittelemme seuraavia teemoja: • Nuori kriisissä • Viiltelevä nuori • Nuoren itsetuhoisuuden arviointi • Nuoren masennus • Varhaisvaiheen interventiot
Emma Niemelä

Lapsen hengitysvaikeus

Lastentautien erikoislääkäri Heikki Lukkarisen pitämällä luennolla käsittelemme lapsen hengitysvaikeuksia ja käymme läpi hengityselinfysiologian peruselementtejä, joiden pohjalta diagnostiikkaa ja hoitoa suunnitellaan niin perusterveydenhuollon päivystysvastaanotolla kuin erikoissairaanhoidon lasten keuhkopoliklinikallakin. Tallenteen pituus on noin 55 minuuttia.
Heikki Lukkarinen

Erikoisala hakusessa? Lastentaudit ja nuorisopsykiatria

Webinaarissa LT Sara Kaartinen keskustelee lastentautien erikoislääkäri Teemu Vepsäläisen ja nuorisopsykiatri Ida Ringbomim kanssa lastentauteihin ja nuorisopsykiatriaan erikoistumisesta lääkärin uravaihtoehtona. Millaista on lastentautien ja nuorisopsykiatrian erikoislääkärin käytännön työelämä? Miltä alan uranäkymät Vepsäläisen ja Ringbomin mielestä näyttävät? Tekisivätkö he samat valinnat uudelleen? Millainen kasvutarina heillä on ollut erikoistumisalalleen? Kaduttaako jokin matkan varrelta? Tallenteen pituus on noin 1h 15min.
Sara Kaartinen

Uni, hyvinvointimme perusta – unihäiriöt, uusi kansansairaus

Unilääkäri ja dosentti Henri Tuomilehdon pitämällä luennolla käsittelemme unta, unihäiriöitä ja niiden merkitystä hyvinvoinnille. Käymme läpi tyypillisimpiä unihäiriöitä, niiden modernia tutkimista ja hoitoa. Tallenteen pituus on noin 1h.
Henri Tuomilehto

Aikuisten ADHD

Tämä 1h 15min pitkä Mika Määtän luento on tarkoitettu toimimaan tietopakettina siitä, mitä lääkärin olisi hyvä tietää aikuisten ADHD:sta. Mika Määttä on psykiatrian erikoislääkäri. Hänen erikoisalaansa ovat kehitykselliset neuropsykiatriset häiriöt, kuten ADHD ja aspergerin oireyhtymä.
Mika Määttä

Rintakipua, hengenahdistusta? Onko vaaran merkkejä?

Tässä 1h pitkässä koulutuksessa aiheena on rintakipupotilaan kohtaaminen ja vaaran merkkien paikantaminen. Luennoitsijana toimii kardiologi ja sisätautilääkäri Mikko Puhakka.
Mikko Puhakka

Miksi TULES-potilaat tuntuvat niin vaikeilta vastaanotolla?

Tässä 1,5h pitkässä koulutuksessa luonnoitsijana toimii pitkän linjan fysiatri Jukka Pekka Kouri. Hänellä on kivunhoidon ja kuntoutuksen erityispätevyydet, ja hänen erityisaluettaan on vaikeat kiputilat ja kivun hoito.
Jukka-Pekka Kouri

Erektiohäiriöpotilas yleislääkärin vastaanotolla

Tällä 1h 15 min pitkällä Tuomas Jalangon luennolla käsittellään sitä, kuinka erektiohäiriöpotilasta tulee hoitaa yleislääkärin vastaanotolla. Tuomas Jalanko on urologian erikoislääkäri, joka toimii urologian kliinisenä opettajana Helsingin Yliopistossa.
Tuomas Jalanko

Erikoisala hakusessa? Gynekologia ja yleislääketiede

Tässä 1h pitkässä koulutuksessa tutustutaan erikoisalan valintaan ja tarkemmin erikoisaloista gynekologiaan ja yleislääketieteesen. Webinaarin vetää LT Sara Kaartinen.
Sara Kaartinen

Erikoisala hakusessa? Ortopedia ja akuuttilääketiede

Tässä 1h pitkässä koulutuksessa tutustutaan erikoisalan valintaan ja tarkemmin erikoisaloista ortopediaan ja akuuttilääketieteeseen. Webinaarin vetää LT Sara Kaartinen.
Sara Kaartinen

Naisen elämää menopaussissa ja sen jälkeen

Tässä 1,5h pitkässä koulutuksessa tutustutaan Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Anneli Kivijärven johdolla eri hormoneihin ja niiden vaikutukseen naisen kehossa, pre-menopaussin ja vaihdevuosien tuomiin muutoksiin naisen elämässä ja seksuaalisuudessa, sekä vaihdevuosien hormonikorvaushoitoon.
Anneli Kivijärvi

Seksin ikävät seuraukset

Tässä 1,5h pitkässä koulutuksessa tutustutaan Naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Anneli Kivijärven johdolla seksin ikäviin seurauksiin: seksitauteihin ja kohdunkaulan syöpään.
Anneli Kivijärvi
Quote
"Suosittelen Solo Healthiä, koska yhteistyö heidän kanssaan on ollut aina todella sujuvaa. Minulle on löytynyt odotuksiani vastaava työpaikka ja työnkuva on vastannut sovittua. Yhteishenkilöni on ystävällinen, ammattitaitoinen ja osaa vastata nopeasti kaikkiin kysymyksiini. Minun ei ole tarvinnut huolehtia kulkemisesta ja majoituksesta, koska Solo Health on järjestänyt kaiken puolestani."
Kaisa, yleislääkäri